Leer hoe microben jou en de wereld beter en gezonder kunnen maken

Microben zijn de kleinste en machtigste organismen op onze planeet. We kunnen veel van ze leren. Over onze gezondheid, alternatieve energiebronnen en wie weet wat nog meer.

We staan nog maar aan het begin van een tijdperk van grote revolutionaire ontdekkingen in de microwereld. De ARTIS-Micropia experience maakt de wereld van micro-organismen zichtbaar. Aan de leerlingen wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd welke rol microben spelen bij de productie van bijvoorbeeld voedsel, zuivel en drank. Zo kunnen ze bijvoorbeeld met een joystick producten selecteren op een band en daarover vragen beantwoorden. Ook leren ze hoe microscopisch kleine organismen grote wereldproblemen kunnen oplossen, zoals voedseltekort, klimaatverandering, schaarste aan fossiele brandstoffen, milieuverontreiniging en uitbraak van ziektes.

Gezondheid

Microben en je gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sommige soorten kunnen je ziek maken. Toch is het grootste gedeelte ongevaarlijk, of juist onmisbaar voor je gezondheid. Ze trainen je immuunsysteem en helpen zelfs bij het afweren van ziekteverwekkers. Het onderwijsprogramma van Micropia toont de invloed van microben op de gezondheid van de leerling. Zo kijken de leerlingen op een andere wijze naar zichzelf en de wereld om hen heen.

micropia2

Duurzaamheid

Om te leven heeft de mens de natuur nodig. Maar de mens zorgt niet altijd goed voor de natuur. Denk maar aan milieuvervuiling, klimaatverandering en fossiele brandstoffen die opraken. Het onderwijsprogramma van Micropia toont de essentiƫle rol van microben in onze toekomst aan de hand van de modernste biotechnologische ontwikkelingen. Zo kijken de leerlingen op een andere wijze naar zichzelf en de wereld om hen heen.

educatie in gebouwen
Foto: Samuel van Leeuwen
2020 150 Jaar Gist
Webdesign: XD designers