Maak op een speelse manier kennis met wetenschap

Want weet jij hoeveel microben er in jouw lichaam leven? 

Bezoek gratis het historische hoofdgebouw van Gist in Delft. Hier vertellen we je over het verleden van Gist maar zeker ook hoe gist een belangrijke rol speelt in hedendaagse en toekomstige toepassingen. Dierentuin Artis-Micropia heeft een tentoonstelling ingericht over microben en hier kom je alles te weten over het kleinste levende wezen op aarde. 

Daarnaast is er ook van alles te ontdekken over het ontstaan van Gist. Wie wil er nou niet een keertje op de directeursstoel zitten?

En als je alle quizvragen goed hebt, maak je kans op "een middagje DSM" om broodjes te bakken en kaas te maken. 

Kortom, een Experience die je niet mag missen!

Vanaf september 2019 viert DSM in Delft 150 jaar productie en innovaties op basis van biotechnologie en daarom komt ARTIS-Micropia naar Delft!

Bezoek samen met je leerlingen deze spectaculaire en educatieve ARTIS-Micropia experience en ook de historische tentoonstelling in het monumentale Grote Kantoor van DSM in Delft. 

Periode: van 12 september t/m 15 december 2019
Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag

Bezoektijden voor scholen: ochtendsessie van 10.30 tot 12.30 uur;  middagsessie van 13.30 tot 15.30 uur.

Maximale groepsgrootte: 100 leerlingen per dagdeel, die per 20 leerlingen  worden begeleid door een volwassene, met een minimum van 3 begeleiders.

Adres: Wateringseweg 1, 2611 XT Delft

Bereid je (klassen-) bezoek voor

Micropia:

Om je bezoek aan de microbe tentoonstelling “Klein leven, grote impact / Microben bepalen onze wereld” nog waardevoller te laten zijn, raden wij je aan om je van te voren in te lezen cq. klassikaal hier aandacht aan te besteden. Hiervoor verwijzen wij je graag naar de website van Artis Micropia waar je voor verschillende niveau’s informatie kan vinden, van bovenbouw basis school t/m 5-6 VWO.

Voor leerlingen zie:
https://www.micropia.nl/nl/onderwijs/voor-leerlingen/

Voor docenten zie:
https://www.micropia.nl/nl/onderwijs/voor-docenten/

(NB: de eerste 2 links “boek je bezoek” en “Prijzen, tijden en tips voor een schoolbezoek” zijn niet van toepassing voor de pop-up experience die tijdelijk in Delft is te zien!)

De onzichtbare wereld van microben

Leer hoe ze jou en de wereld beter en gezonder kunnen maken. Microben zijn de kleinste en machtigste organismen op onze planeet. We kunnen veel van ze leren. Over onze gezondheid, alternatieve energiebronnen en wie weet wat nog meer. We staan nog maar aan het begin van een tijdperk van grote revolutionaire ontdekkingen in de microwereld.

De ARTIS-Micropia experience maakt de wereld van micro-organismen zichtbaar. Aan de leerlingen wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd welke rol microben spelen bij de productie van bijvoorbeeld voedsel, zuivelproducten en drank.  Zo kunnen ze bijvoorbeeld met een joystick producten selecteren op een band en daarover vragen beantwoorden. Ook leren ze hoe microscopisch kleine organismen grote wereldproblemen kunnen oplossen, zoals voedseltekort, klimaatverandering, schaarste aan fossiele brandstoffen, milieuverontreiniging en uitbraak van ziektes.

maagdarmkanaal 1920x1080 micropia.jpg 1920x0 q85 subsampling 2

Gist in Delft - Al 150 jaar bakermat van betekenisvolle innovaties

Maak een reis door de tijd. Kijk en luister naar de verhalen vanaf de oprichting van de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek in 1869 door aartsvader Jacques van Marken, het ontstaan van bakkersgist, de ontwikkeling van fermentatie naar biotech tot aan het ontstaan van de Biotech Campus Delft.

gist luchtfoto v2
2020 150 Jaar Gist
Webdesign: XD designers